diumenge, 17 de febrer del 2013

Serra la Vella....



 No tinc massa clar si és una tradició molt extesa o no però si que puc dir que Mataró és terra de Velles Quaresmes. Quan enterrem en Pellofa (Carnestoltes) pengem una vella a l'antiga Plaça del Peix que té tantes potes com setmanes la quaresma. I cada diumenge es fa un ritual de tallar-li una pota mentre els nens canten amb totes les forces "Serra la Vella un plat d'escudella, serra la Velló un plat d'escudalló". I també les escoles tenen la seva Vella Quaresma i cada divendres compleixen amb el ritual de rigor.

Aquest any la meva filla gran ho ha viscut amb força intensitat tant el carnestoltes com l'arribada de la Vella fet que m'ha animat a cosir-li una samarreta (bé una per cada una) de la Vella amb les seves set cames. La gràcia és que les cames estan enganxades amb Snaps i es poden anar traient i posant...
La vella l'he fet amable i simpàtica (a vegades la dibuixen en plan bruixa) inspirant-me amb uns dibuixos també mataronins del llibre de Jan et Jul. Hi hem afegit el bacallà de rigor i un cistellet i he intentat reforçar bé la tira d'snaps amb una entretela ben gruixuda.

I ja  han estrenat les dues la samarreta i de moment ja hem perdut la primera cama...
I com que aquest cap de setmana hem tingut a la Aurora, la nina de la classe dels cargols i hem vist que el vestit tenia un foradet.... no ens hem pogut resistir en ampliar-li l'armari amb un nou vestit i uns bolquers a joc.

























13 comentaris:

Amaika ha dit...

yo no conocía eso! muy chula y practica la camiseta!

maribi ha dit...

ummmm, qué curioso! me encanta! mil besos

Elisenda ha dit...

M'encanta la idea!!!! Corro a fer-ne una per ma filla (i si no et sap greu me la copiaré!) Li encantarà!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Aquí una mataronina que està babejant i súper emocionada per aquesta última creació.
Com tot el que fas precios , enhorabona per la feina feta.
Ara..vols dir que tindran paciència per treure les d'una en una les cames?
Bita

Coses de Mare ha dit...

Molt pròpia per aquesta època, molt bona idea!

Elisenda ha dit...

Ja està! Ja la tinc feta! I avui ha marxat cap a l'escola més feliç que un gínjol! Al final però no li he fet les cames mobibles, sempre hi sóc a temps de fer-ho... Si em passes un mail t'envio una foto.
Us adjunto l'enllaç de la cançó que canten a l'escola: http://musicafestes.blogspot.com.es/2009/11/canco-de-quaresma-vella-quaresma.html
Gràcies!

Unknown ha dit...

Gracies noies pels comentaris !!! Bita, el primer que van fer és treure-les totes i tornar-les a posar, jo crec que és més per anar jugant a posar i treure que no per anar cada setmana amb les que toquen !

Elisenda encantada de veure la teva versió, me la pots fer arribar a bipaqzetes@gmail.com i gràcies per l'enllaç de la canço!

MCKINLEY ha dit...

Ei, xulissima la samarreta, és genial!

Carbassona ha dit...

és una camiseta molt xula i molt diferent!!!! m'agrada molt.
Felicitats.

Montse ha dit...

Hola guapa! no coneixia el teu blog i m'ha encantat! la vella Quaresma és FANTÀSTICA! quina bona idea! una abraçada! si et ve de gust, et convido a donar un passeig pel meu blog... mONTSE lesmiliunaidees.blogspot.com

Unknown ha dit...

Benvinguda Montse, jo ja fa uns dies vaig xafardejar el teu :-P

kukafera ha dit...

Ohhh que xula!! acabo de descobrir el teu blog!! Encantada!!

Jan et Jul ha dit...

Hola,
t'ha quedat molt xula l'adaptació del dibuix de Rita&Nico!! m'agrada i sí que és cert que aquí a Mataró en tenim molta tradició, no sé si a la resta de poblacions també!
felicitats!