diumenge, 5 de febrer de 2012

Com utilitzar una rebladora

Com que m'ho han preguntat i no ho sabia explicar d'altra manera que fent fotos, aprofito per penjar aqui els quatre passos per utilitzar una rebladora (remachadora en castellà i snap press en anglès).

Aquesta la vaig comprar barateta al Lidl i és de peces metàl·liques, també n'hi ha de peces plàstiques que son una mica més grans. Primer cal treure la balda de seguretat (peça negra) per tal de que s'obrin totalment els mànecs.

Després cal agafar dues peces de punxes (son el darrere) i un mascle i una femella.

En les puntes de plàstic de la rebladora es posa en un costat (jo ho poso a la part que té un forat) la peça de les punxes mirant amunt i en l'altre (el que fa com un con) el mascle o femella amb la part bona cap endins (es a dir mirant a dintre de la peça de plàstic). 


No sé si es pot veure bé i s'entén.... 

Aleshores es posa la roba entremig de la rebladora (amb el dret mirant cap a la peça mascle/femella i el revés de la roba a la banda de les punxes... en aquest cas no tinc dret i revés....) i s'apreta fort (i sense moure)
I ja està una peça enganxada

Aleshores es fa el mateix per l'altra peça allà on hagi d'anar. I així queda el dret:


I així el revés:

Quan el revés no s'ha de veure (per exemple per que queda dins de les parts d'una bossa o moneder) o quan hi ha diverses capes, es reforça la part on s'enganxa la peça amb entretela o jo a vegades hi poso feltre per que quedi més dur ja que com que s'utilitza pressió la roba no acabi cedint. 

I si mai vols treure la peça pots fer-ho així: 

Posant-la dreta entre les tenalles i apretant es doblega i surt.

Espero que us hagi sigut util !!!

5 comentaris:

Maria ha dit...

molt útil el tutorial! Esperaré a veure si en tornen a treure aquests del Lidl i me'n compro una. De recanvis on en trobes?

Nina ha dit...

Útil??? Noia, m'has salvat. Jo encara la tenia per estrenar...

Anònim ha dit...

Moltes gràcies!!!! Jo també encara la tinc per estrenar. La que si que he utilitzat vàries vegades é sla de posar les anelles. No et va molt forta???

Gege.

Roser Manté ha dit...

Gràcies! Ara em falta trobar-la, perquè a les merceries em diuen que no i em tocarà esperar una oferta al Lidl...

Imaginant i creant ha dit...

Merci,merci, merci!!! T'havia demanat 5 cèntims i me n'has fet 200!! jajajja aquest vespre mateix ho provo!