diumenge, 4 de març de 2012

Tutorial aplicacions en forros polars

No sé per què sempre que em poso a fer regals per nens acabo posant els noms a tot arreu... fa un temps vaig penjar un tutorial per personalitzar tovalloles (http://qzetes.blogspot.com/2011/01/tutorial-aplicacio-lletres.html) amb la tècnica de la fiselina de doble cara i ara us en poso un per posar noms (i el que vulgueu) a un forro polar.

Els forros polars no son gaire amics de les planxes (es queda com cremat) pel que he buscat altres maneres de fer les aplicacions que permetin prescindir de la fiselina que necessita escalfor. Així que he fet un mix amb la tècnica de l'aplicació inversa i aquest és el resultat.

He estat regalant forces forros aquesta temporada d'hivern (bueno, bonito, barato ja que utilitzo els forros del Decatlhon que surten força econòmics) i he pensat que fa de bon compartir.

Primer (i a vegades el que costa més...) triar el dibuix/nom i les robes. En aquest cas vaig imprimir les lletres de l'ordinador (per tenir més varietat de tipografies a vegades me'n baixo alguna de la web dafont.com). S'imprimeixen del dret tal qual i es retalla generosament. Es retalla la roba de la mateixa mida. En aquest cas jo per que quedes més vistos vaig fer una capa de polar verd i una capa de cotó estampat així queda amb força relleu i l'estampat és més divertit que el polar sol.Es posen les capes una sobre de l'altra i s'enganxen amb un parell d'agulles per que no es moguin

Amb la màquina es ressegueixen les lletres. Jo ho faig amb el peu de bordar sense fer anar les dents d'arrossegament ("arrastre"), per tant vaig movent la roba mentre cuso resseguint les lletres (faig unes tres passades). Aquest pas  es pot fer perfectament amb el punt recte o el de festó (el zig-zag a vegades tiba una mica la roba) però és una mica més lent...


Un cop resseguit queda així:

Ara s'arrenca el paper (no costa massa, a vegades quan faig 3 passades i queda algun petit espai entre els punts costa una miqueta però amb una agulla s'aixeca i surt).

I amb unes tisores retallem tota la vora de les lletres (cal deixar un espai raonable per poder-ho retallar bé). Cal vigilar de no tallar el punt doncs si no es desfà tot! Si nomes ho feu amb polar es pot tallar tranquil·lament amb una mica de marge doncs no desfila, el cotó si que desfila però a mi ja m'agrada com queda.

I un cop tot retallat:


Li vaig fer també una corona al davant tapant la marca amb el mateix sistema:

Però no vaig fer cap foto de la corona acabada :-(

I aqui ja apunt per regalar:

Altres forros fets amb aquesta tècnica:

Només amb forro:

Només amb roba:

Dibuixos amb forro:
Dibuixos amb forro i roba:

4 comentaris:

Judith ha dit...

Genials! Ho provaré!

Roser Manté ha dit...

Merci Bipa!
Ara em toca fer proves, que ja hi ha ganes

Unknown ha dit...

Molt xulos! A mi em passa el mateix, tb acabo posant el nom a gairebé totes les coses

Glòria Garcia ha dit...

M'encanta. No havia pensat en custumitzar forros polars, mira una idea més.
Petons
Glòria